Preminuo pjevač „Mostar Sevdah Reuniona“ Milutin Sretenović Sreta

0
353

Milutin Sretenović Sreta, pjevač „Mostar Sevdah Reuniona“, preminuo je jučer u 75. godini života. Sreta je noć prije nastupio pred publikom u Makarskoj, a tužna vijest objavljena je samo nekoliko sati nakon njegovog posljednjeg nastupa. Pjevač je preminuo u hotelskoj sobi, a tužnu vijest medijima su potvrdili članovi benda.

„Šokiran sam, izgubili smo divnog čovjeka i vrhunskog umjetnika. Naravno, prekidamo koncerte „Mostar Sevdah Reuniona“. Planiran je koncert u Šibeniku i dan kasnije u Trogiru“, rekao je potreseni producent koncerata Tomislav Kašljević. Otkrio je i kako je tu noć otpjevao posljednju pjesmu „Čudna jada od Mostara grada“, a nakon toga nije htio večerati već se povukao u hotelsku sobu.

Njegovo beživotno tijelo prvi je pronašao Sretin cimer, bubnjar Senad Trnovac, koji se nakon doručka vratio u hotelsku sobu, te je nažalost primijetio da Sreta ne diše i pozvao je Hitnu pomoć. Liječnici su odmah po dolasku konstatovali smrt.

Sreta se proslavio i sudjelovanjem u emisiji „Nikad nije kasno“, a muzikom se počeo baviti od ranog djetinjstva.

Milutin Sretenović Sreta rođen je 1947. godine u Odžacima. Muzikalnost je naslijedio od oca i stričeva koji su bili harmonikaši.

Iza sebe ima dva braka, dva sina i četvoro unučadi. U bendu je bio od 2016.