Refik Kolić predstavlja novi single „Amanet“

0
113

Refik Kolić je muzičku karijeru započeo još davne 1984.godine, kada je objavio prvi album sa starim sevdalinkama, u saradnji sa Omerom Pobrićem. Od tada je izdao pet albuma i devet singlova. 2021. godine je predstavio i zanimljivu saradnju sa  mladim pop-rock pjevačem, “Zvezdom Granda”, Isakom Šabanovićem u pjesmi “Zbog Nje”.

Nedavno je predstavio novi single „Amanet“. Motiv i želja za realizaciju ovog projekta nalazi se u očuvanju stare izvorne i tradicionalne sevdalinke, kako bismo učili naredne generacije da snimaju i gaje ljubav prema ovoj muzici.

„Želio bih da se zahvalim svima koji su pomogli pri realizaciji ovog projekta. Zahvalnost dugujem svojoj porodici i saradnicima. Posebnu zahvalnost dugujem Zlaji Sjeriću, Senadu Dreševiću, Ešefu Hodoviću i Ismetu Hajdarpašiću. Hvala Almiru Ajanoviću i Tempo Produkciji koji su stali uz mene kao izdavači i distribuisali muziku na sve digitalne muzičke plaforme. Takođe, zahvalnost dugujem NBV organizaciji koja je pomogla pri štampanju CD-a“, kaže Refik Kolić.

Album dostupan na svim digitalnim platformama širom svijeta pod markicom „Tempo Digital“.