Hanka Paldum kreće na kanadsku turneju

0
376
ArticleTop

Hanka Paldum kreće na kanadsku mini-turneju na kojoj će održati dva velika koncerta, prvi 24. decembra u Torontu, u dvorani Anapilis Hall, a dan kasnije, 25. decembra u Vankuveru, u Fraserview Hall dvorani.

„S velikim nestrpljenjem iščekujem ova dva sjajna koncerta u Kanadi. Ovog puta ne idem sama sa svojim orkestrom, kako inače radim, već sam odlučila da mi se na oba koncerta pridruži mlada zvijezda u usponu Ermin Redžić – Bubi. Tako će repertoar na oba koncerta spojiti mladost i iskustvo, a očekujemo pune dvorane“, naglasila je Hanka, koja je pred svoje brojne kanadske fanove trebala stati još prije dvije godine, ali nažalost, zbog pandemije je morala otkazati koncerte.

„Moja posljednja turneja u Kanadi se desila u 11. mjesecu 2019. godine, kada sam održala pet rasprodatih koncerata. Zbog velikog interesovanja, planirali smo se za Kanadu vratiti već u martu 2020. i ponoviti turneju, ali zbog situacije i nametnutih mjera prouzrokovanih pandemijom, nažalost morali smo odustati od planirane turneje“, prisjeća se Hanka, koja u Kanadi već tradicionalno ima mnogo fanova, ali ne propušta naglasiti da ponovni dolazak pred njih može zahvaliti organizatorima, našim iseljenicima koji žive u Kanadi.

U predstojećih mjesec dana, uz ova dva koncerta u Kanadi, Hanku Paldum očekuje i veliki koncert u Velikoj, kraj Požege gdje će nastupiti odmah početkom godine, 3. januara na koncertu „Večer sevdaha sa Hankom“. Koncert će se održati se u sklopu najvećeg adventa na prostoru Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj, a uz Samira Hodžića na harmonici, Hanku će pratiti tamburaški sastav Paori iz Požege.

ArtickeBottom