Kvalifikacije za EURO 2022: Futsal BiH večeras gostuje Sjevernoj Makedoniji

0
411

Večeras se od 19h u Skoplju igra utakmica petog kola grupe 4 kvalifikacija za Futsal EURO 2022 između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine i to uz direktan TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Naša selekcija je već obezbijedila historijski plasman na EURO, ali će večeras pokušati doći do nove pobjede kako bi popravili svoj rejting i na taj način osigurali bolju poziciju u žrijebu za prvenstvo.

“Počeli smo pripreme za posljednje dvije kvalifikacione utakmice u dobrom raspoloženju, nakon što smo obezbijedili plasman na EURO. Bez obzira na to, ozbiljnost i pristup su na visokom nivou. Želimo sa pobjedama da završimo ovaj kvalifikacioni ciklus i da još više popravimo naš rejting, što bi nam omogućilo bolju poziciju u žrijebu. S tim u vezi nastojaćemo da izvučemo maksimum iz ove dvije utakmice”, kazao je pomoćni trener Nijaz Mulahmetović pred put u Skoplje.

Naša selekcija je u prva četiri kola odigrala sjajno i ostvarila sve četiri pobjede.

Reprezentacija Sjeverne Makedonije nakon četiri odigrana kola ima dva osvojena boda u kvalifikacionoj grupi 4.

Selektor Ivo Krezo za ovaj duel računa na sljedeće igrače:

Stanislav Galić (Mostar SG Staklorad), Marin Sesar (Mostar SG Staklorad), Josip Sesar (Stuttgarter, Njemačka), Marijo Aladžić (Mostar SG Staklorad), Srđan Ivanković (Salines), Davor Arnautović (Salines), Bilal Jelić (Mostar SG Staklorad), Mirko Hrkać (Mantova, Italija), Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklorad), Anel Radmilović (Mostar SG Staklorad), Josip Bošković (Mostar SG Staklorad), Darko Milanović (Salines), Adnan Kalajdžić (Zrinjski), Amel Handžić (GFC Sarajevo), Andrijano Dujmović (Brotnjo), Kristijan Pantić (Seljak Livno), Mehmed Ramić (Bosna Kompred).