Počeo je 45. Mostarski teatarski festival autorske poetike

0
596
ArticleTop

28. avgusta počeo je 45. Mostarski teatarski festival autorske poetike pod motom: “U traganju za identitetom – Mi znamo šta smo, ali ne znamo šta možemo biti”. Na festivalu će biti izvedeno 14 predstava i to 7 na Memorijalnoj sceni 2532, a 7 u online formatu. Ovogodišnji žiri čine studenti, stalni gledaoci programa Mostarskog teatra mladih. Žiri, kako je to uobičajeno može dodijeliti 5 nagrada “Mravac” za autorski stav u bilo kom elementu umjetnosti teatra.

Kako je to dugi niz godina praksa kao prateći program Mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike odvijat će se i završni dio programa 36. Alternativne akademije. Zbog epidemioloških mjera program je reduciran, ali će ipak biti održana jedna trodnevna radionica od 27. do 29. augusta. Tema radionice je “Simbolična, kultna i mitska slika vila“.

Ovu dramsku radionicu voditi će Novica Bogdanović, reditelj i dramski pedagog iz Banja Luke. Učesnici radionice su učesnici festivala, a program će se odvijati na Memorijalnoj sceni 2532.

ArtickeBottom