Izvedbom predstave “Tobija“ zatvoreno “Mostarsko ljeto“

0
624

Izvedbom predstave “Tobija” na sceni Lutkarskog pozorišta Mostar, autora Zdeneka Floriana, a u režiji Marija Drmaća, zatvorena je kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto 2020”. U predstavi u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo, igrali su Belma Lizde-Kurt i Mario Drmać. U sklopu ovogodišnje manifestacije organizovano je 26 različitih kulturnih sadržaja iz područja pozorišne, muzičke, likovne, poetske i scenske umjetnosti.

I večerašnja predstava organizirana je u skladu s važećim higijensko-epidemiološkim mjerama, pa je u dvoranu pušten samo određeni broj gledalaca, koji su prethodno rezervisali svoja mjesta. Organizatori su na kraju još jedne uspješne manifestacije iskazali zadovoljstvo, uz nadu da će naredno Mostarsko ljeto biti organizovano u normalnim okolnostima.

Tobija je priča o malom jazavčaru koji nezadovoljan svojim izgledom ide u zoološki vrt kako bi tražio savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetio, on shvati da mu je ipak najbolje ostati jazavčar Tobija. U predstavi igraju Belma Lizde-Kurt i Mario Drmać.