Vlašić centar sportskog turizma, na pripreme stigli i reprezentativci Obale Slonovače

0
194
ArticleTop

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević kazao je kako Vlašić ima sjajne prirodne uslove za razvoj sportskog turizma te da sada treba raditi na jačanju infrastrukture

Vlašić je zadnjih nekoliko godina postao centar sportskog turizma ljeti, pa se tako i ove godine na ovoj bh. planini priprema veliki broj sportskih ekipa iz regije, ali i svijeta.

Zajedničko svima je, kažu, zadovoljstvo uvjetima koje nailaze na Vlašiću.

Dragan Marković, trener Dinama iz Pančeva, jednog od najboljih srbijanskih rukometnih klubova i bivši selektor rukometne reprezentacije BiH, prvi put ekipu Pančeva doveo je na pripreme na Vlašić.

-Od smještaja, hrane, preko ovih ljubaznih konobara i kuharica pa do same dvorane, sve je na vrhunskom nivou. Ljudi su nas primili odlično, ništa neobično za ove prostore – rekao je Marković.

Na pripremama u BiH je i košarkaška reprezentacija Obale Slonovače, čiji nam je tehnički direktor Anicet Lavodrama kazao:

-Zahvalni smo, uživamo ovdje, vrijeme je odlično. Svaki put kad idemo vježbati ili se vraćamo u hotel pozdravljaju nas svi. Od mladih koje uvijek zanima koliko smo visoki, odakle smo, kako nam se sviđa hrana i boravak ovdje, do onih starijih. Stvarno je sjajno iskustvo – rekao je Lavodrama.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miroslav Matošević kazao je kako Vlašić ima sjajne prirodne uslove za razvoj sportskog turizma te da sada treba raditi na jačanju infrastrukture.

-Mislim da smo mogli primiti znatno više ekipa da imamo na raspolaganju još infrastrukture. Pored sportske, potrebno je dodatno uložiti u opću infrastrukturu, nekoliko atletskih staza, eventualno dodatnih sportskih terena kako bi tu moglo biti dosta više ekipa u istom trenutku – ocijenio je Matošević.Valja naglasiti da su se na ovoj bh. planini ove godine pripremali i rukometaši Zagreba, košarkaška reprezentacija BiH, olimpijac Mesud Pezer i brojni drugi.

Vlašić centar sportskog turizma, na pripreme stigli i reprezentativci Obale  Slonovače
ArtickeBottom