Objavljen datum otvaranja prve Pepco prodavnice u BiH

0
181
ArticleTop

Bosna i Hercegovina je 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više desetina hiljada radnika, u više od 3.000 trgovina na starom kontitentu i slovi kao najbrže rastući evropski brend

Više od devet mjeseci nakon što je najavio svoj ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, poljski lanac za prodaju odjeće i kućanskih potrepština otvoriće u West Gate Retail parku na zapadnom ulazu u Sarajevo.Otvorenje prodavnice zakazano je za 14. septembar.

Takođe, kompanija radi i na otvaranju prodavnice TC Plaza u Mostaru, ali i nekoliko drugih lokacija u zemlji.Sudeći prema nedavno objavljenim oglasima o otvaranju radnih mjesta u kojima traži više radnika, maloprodajni objekti mogli bi biti otvoreni i u Banjaluci, Brčkom, Istočnom Sarajevu i Gradišci, izvijestile su Nezavisne novine.

Kako je ranije objavljeno, Bosna i Hercegovina je 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više desetina hiljada radnika, u više od 3.000 trgovina na starom kontitentu i slovi kao najbrže rastući evropski brend.Inače, nakon što je prije dvije sedmice objavljena vijest o likvidaciji Steinhoff Internationala, većinskog vlasnika ovog popularnog lanca odjećom i kućanskim potrepštinama, o svemu se službeno oglasila i Pepco grupacija.– Radi izbjegavanja sumnje, želimo vas obavijestiti da to neće uticati na Grupu Pepco N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa. Pepco posluje kao samostalna, uspješna firma, s vlastitim finansiranjem i snažnim bilansom, poručili su, te dodali da se investiranje u BiH odvija prema planu.

ArtickeBottom