U SARTR-u počele pripreme za novu predstavu po tekstu Susa Sontag “Alice u krevetu”

0
209
ArticleTop

Jučer u prostorijama SARTR-a počele su pripreme za novu predstave “Alice u krevetu” po tekstu Susan Sontag, a u režiji poznatog mađarskog reditelja Zoltana Balazsa.

Predstava se realizira u koprodukciji Festivala MESS, SARTR-a i teatra Maladype iz Budimpešte. povodom ovogodišnjeg obilježavaja 90 godina od rođenja Susan Sontag, kultne američke autorice, esejistkinje, publicistkinje i počasne građanke Sarajeva.”Alice u krevetu” je priča koja govori o mladoj ženi i njenim sukobima sa ocem, braćom i društvom. Predstava o mentalnim bolestima sa važnom humanističkom porukom. Njena relevantnost za naše vrijeme i kritika društva čine je aktuelnom i danas. “Alice u krevetu” je predstava o gubitku, nadi, ljutnji, duhovnim putovanjima, trijumfima i mašti.

Zoltan Balazs je umjetnik poznat po svojim eksperimentalnim, inovativnim produkcijama, njegovo entuzijastično preuzimanje rizika i kreativno eksperimentiranje prikazuje svijet bez ograničenja, nudeći nove mogućnosti za identitet i sudbinu.Uloge ostvaraju: Ana Mia Karić, Snežana Bogićević, Kemal Rizvanović, Matea Mavrak, Hana Zrno, Enes Kozličić, Sanjin Arnautović.Premijera predstave “Alice u krevetu” je planirana 1. oktobra 2023. u 20 sati.

ArtickeBottom