Svečano otvoren Sarajevo Holiday Market na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović

0
231
ArticleTop

Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović svečano je počeo dugo očekivani i najavljivani projekat „Sarajevo Holiday Market se vraća kući“ koji će pružiti mnogo zanimljivih sadržaja i lijepih trenutaka svim građanima Sarajeva, kao i gostima grada u sljedeća dva mjeseca.

Uz nastupe dječijih horova, muziku, ples, dekoracije i novogodišnje dekoracije, te veliki broj građana, najavljen je projekat koji se sastoji od Bh Telecom klizališta veličine 300m2, bajkovite kućice i sela Djeda mraza i sajamskih kućica u ulici Ferhadija.

Projekat realizuje Općina Stari Grad Sarajevo sa partnerima – Gradom Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, BH Telecomom, Udruženjem “Zone unaprijeđenog poslovanja Baščaršija” i Fondacijon Sarajevo Navigator.

Općina Stari Grad je sve goste marketa počastila kafom i čajem, a najmlađe su zabavljale maskote, Djeda mraz, i animatori uz facepainting. U revijalnom dijelu programa otvaranja nastupili su najmlađi, i to dječiji horovi Basic’s i Mimika. Sajamske kućice će raditi u periodu od 15.decembra, do 15. januara, dok će klizalište biti otvoreno do 5. februara naredne godine u vremenu od 12 do 21 sat, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

ArtickeBottom