Najbolji i najgori datumi za vjenčanje u 2023.

0
215
ArticleTop

Planirate li iduće godine svadbu, astrolozi tvrde da su tri datuma posebno sretna za stupanje u bračnu zajednicu, dok bi se jedan mogao pokazati prilično nepovoljnim.

14. oktobar 2023.

Na ovaj dan odvija se pomračina Sunca. Mjesec i Sunce bit će u diplomatičnoj Vagi, znaku partnerstva i ravnoteže, što će donijeti toliko potreban sklad u bračni život.

Prstenasta pomračina čini ovaj datum jedinstvenim, jer se ovakva pomračina događa samo jednom godišnje ili svake dvije godine.

5. februar 2023.

Ne samo da je na ovaj datum pun Mjesec, što je poseban blagoslov, već se 5. februara 2023. nijedna planeta ne kreće retrogradno.

Razdoblje punog Mjeseca sa svim planetama koji se kreću direktno posebno je sretno za početak bračne zajednice i zajedničkog života.

17. juli 2023.

Parovi koji stavljaju naglasak na porodice i djecu trebali bi razmisliti o vjenčanju 17. jula.

To je datum kada će Mjesec i Sunce biti u Raku, što ukazuje na neraskidivu ljubavnu sponu. Ovi će parovi ostvariti blizak odnos pun sloge i zajedništva.

Najnesretniji datum

2. septembar 2023.

Ako postoji datum na koji biste trebali izbjegavati vjenčanje, to je 2. septembra 2023. To je zato što će Merkur na ovaj dan biti retrogradan, a to može uticati na komunikaciju između para.

Ali i Venera, Saturn, Uran, Neptun i Pluton također će biti retrogradni. Jedina planeta koja će se kretati direktno je Mars, planeta rata i akcije, što može upućivati na česte svađe.

ArtickeBottom