U Beču evropska premijera izložbe Harry Potter

0
223
ArticleTop

U glavnom gradu Austrije danas je otvorena prva interaktivna izložba filmova i priča o Harryu Potteru, fantastičnim zvijerima i svijetu čarobnjaka kroz postavke koje poštuju kultne likove, trenutke i lokacije koje je kreirala J. K. Rowling.

Čarobnjački svijet je san iz djetinjstva mnogih ljudi širom svijeta, i iz tog razloga, Warner Bros. Themed Entertainment zajedno sa Imagine Exhibitions i EMC Presents obožavateljima Harryja Pottera nude magično putovanje. 

Posjetioci će moći vidjeti i dodirnuti autentične rekvizite i originalne kostime iz filmova, posjetiti inovativna, impresivna i magična okruženja i instalacije, kuhati „čarobne“ napitke ili igrati kvidič, čarobnu igru ​​letećih metli. Fanovi će moći kupiti i licencirane proizvode inspirirane Harryem Potterom kao i ekskluzivne artikle po narudžbi.

Harry Potter je ostavio jedinstven trag u pop kulturi. Osam blockbuster filmova zasnovanih na originalnim pričama britanske spisateljice J. K. Rowling su oživjeli magične priče i danas je svijet čarobnjaka jedan od najomiljenijih svjetskih brendova.

Svjetskoj premijeri “Harry Potter: The Exhibition” prošle godine u februaru na institutu Franklin u Philadelphiji, SAD-u, prisustvovalo je stotine hiljada obožavatelja, što je čini jednom od najposjećenijih izložbi u istoriji muzeja. 

Izložba u Beču je prva u Evropi i bit će otvorena do 19. marta 2023., nakon čega će nastaviti da obilazi svijet i posjećuje gradove Latinske Amerike, Azije i Evrope, saopćio je EurocommPR.

ArtickeBottom