Smanjite rizik od raka kože

0
231
ArticleTop

Budući da je ljeto i kalendarski počelo, dermatolozi upozoravaju one koji provode vrijeme na otvorenom da se pobrinu o svojoj njezi svoje kože kako ne bi povećali rizik od melanoma.Dermatologinja iz Yorkshirea i medicinska ambasadorica Fonda za borbu protiv melanoma Elizabeth Blakeway-Manning podijelila svoje najbolje načine kako zaštititi svoje zdravlje.

Izbor odjeće je ključan

Liječnica Blakeway-Manning kaže da bi vaša prva linija obrane od sunca trebala biti odjeća jer ona upija ili blokira štetne UV zrake koje mogu spriječiti rak kože. Preporučuje ljudima da što manje skidaju odjeću i da nose šešir jer su tjeme, uši i čelo ‘najranjivija’ područja.

Ponovno nanesite kremu za sunčanje

Nije dovoljno samo ujutro nanijeti kremu koja će vas štiti od sunčevih zraka. Stručnjaci kažu da se ponovno nanošenje svih vrsta krema za sunčanje preporučuje svaka dva sata, čak i one kreme na kojima piše da se koriste samo jednom dnevno.

Provjerite datum kreme za sunčanje

Većina krema za sunčanje ima rok trajanja do tri godine. Što se boca češće otvara, veća je vjerovatnost da će klice kontaminirati bocu i uzrokovati pad kvalitete kreme. Stoga, nije loše da na pakovanju napišete kada ste je prvi put koristili kako bi znali koliko je dugo otvorena.

Budite više u hladovini

Boravak u hladovini dobar je način da koži pružite predah od UV zraka. Najbolje je da u periodu od 11 do 15 sati pazite da ne izgorite jer tada je najjače zračenje. Ako ne možete pronaći hlad, preporučuje se korištenje suncobrana ili drugih sličnih predmeta.

ArtickeBottom