Izabrana Miss BiH za 2023.Anđela Gajić iz Banje Luke

0
166
ArticleTop
Anđela Gajić iz Banje Luke

Krunu najljepše djevojke u Bosni i Hercegovini ponijela je Anđela Gajić iz Banje Luke, koja se u finalu takmičila s još 20 djevojaka iz naše zemlje.

Miss EMI magazina za 2023. godinu je Nejra Smajić, miss interneta je Adna Sejkanović, miss televotinga je Željka Maksimović, miss fotogeničnosti je Anđela Grubač, dok je najšarmantnijom djevojkom proglašena Nikolija Stevanović.

Pobjednica Miss BiH će našu zemlju predstavljati na izboru za Miss Svijeta u decembru 2023. godine u New Delhiju u Indiji.

U finalu ovogodišnjeg izbora Miss BiH za Miss Svijeta 21 djevojka iz cijele BiH takmičila se za titulu Miss Bosne i Hercegovine. Ovogodišnji izbor za Miss BiH protekao je u svečanoj atmosferi, s obzirom da se radi o 26 izboru najljepše djevojke BiH.

Početkom mjeseca juna održane su pripreme i snimanje za ovo takmičenje, a finalistice su boravile u hotelu Bonaca u Makarskoj. U ovakvom okruženju, djevojke su imale priliku fokusirati se na snimanja i pripreme dok su udaljene od svakodnevnih obaveza.

Takmičenje Miss BiH 2023. održano je večera u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli s direktnim prenosom na Federalnoj televiziji.

ArtickeBottom