Promotivni video: Voditelj Oscara Jimmy Kimmel ismijao Akademiju filmskih umjetnosti i nauka

0
125
ArticleTop

U prvom promotivnom spotu za predstojeću dodjelu Oscara, koji je objavila ABC televizijska mreža, voditelj ceremonije Jimmy Kimmel i ekipa filma “Barbie” poprilično su direktno ismijali Akademiju filmskih umjetnosti i nauka.

U reklami glume Ryan Gosling, America Ferrera i Kate McKinnon koji su ostvarili uloge u filmu “Barbie”, a u iznenađujućem maniru reklama direktno proziva Akademiju da je odbacila rediteljicu filma “Barbie” Gretu Gerwig u utrci za najbolju režiju, piše Variety

Ovakva odluka se smatra najšokantnijim propustom Akademije, zajedno sa zvijezdom istog filma – Margot Robbie koja nije uspjela ući u trku za najbolju glumicu.

U videu Kimmel traži savjet čudne Barbie (McKinnon) da smisli kako doći do Oscara. Njihovo putovanje vodi ih kroz “Openheimerov” set, gdje Kimmel dobija priliku da se podsmijava prijatelju Mattu Damonu.

Ferrera isporučuje vlastitu verziju svog čuvenog Barbie monologa i na kraju nabraja sve razloge zašto je domaćin dodjele Oscara najgori posao u Hollywoodu.

Gosling, također nominovan za Oscara ove godine, tada se pojavljuje noseći Kenovu duksericu s kapuljačom “I Am Kenough”.

Kada Ferrera obavijesti Goslinga da Gerwig nije nominovana za najbolju rediteljicu, on vrišti od užasa. Ferrera, McKinnon i Kimmel potom se priključuju vrištanju.
 
Dodjela Oscara ove godine održat će se 10. marta.

ArtickeBottom