Bradley Cooper otkrio koje mu je iskustvo sa seta zauvijek promijenilo karijeru

0
66
ArticleTop

Slavni glumac Bradley Cooper nedavno je otkrio koje mu je iskustvo s filmskog seta zauvijek promijenilo karijeru.

Tokom intervjua s organizacijom SAG-AFTRA, Cooper je izjavio da mu je saradnja s Vinceom Vaughnom na filmu “Lovci na djeveruše” (Wedding Crashers) otvorila oči, jer je napokon shvatio da smije griješiti na setu, prenosi Variety.

Cooper je u komediji “Lovci na djeveruše” iz 2005. godine utjelovio Sacka Lodgea, zlog dečka djeveruše Claire, koju je glumila Rachel McAdams. Cooper je do tada bio poznat po ulogama dobrih tipova, a film “Lovci na djeveruše” dao mu je priliku da napokon promijeni svoj imidž.

– Sve do tog trenutka uvijek sam se trudio da sve ispadne kako treba pred kamerom. Budi prisutan i učini to kako spada – rekao je Cooper o svom glumačkom iskustvu.

– Gledam Vincea Vaughna kako uništava scenu, jednostavno je uništi i zatim traži da je ponovno snime. To je bila scena u kojoj baka puca po njemu, uzme pištolj i on počne bježati vani. Rekao je samo: “Želim ovo ponoviti. Pred svima… Pred tom ogromnom filmskom ekipom i rasvjetom, to je bilo tako stresno… I to je bila njegova spremnost na neuspjeh.” Gledajući Vincea Vaughna, tog ogromnog, opakog tipa, najsmješnijeg tipa, najbržeg tipa… Bio sam zadivljen tim čovjekom, tim muškarcem koji je griješio i bio spreman učiniti bilo šta”. Svi smo gledali tog umjetnika kako istražuje s potpunom predanošću. Osjećao sam se kao da mi dijamant prolazi kroz središte glave i govori: “To je to! Ta sloboda da budeš apsolutno spreman na neuspjeh.” To me zauvijek promijenilo. To je bio taj trenutak – ispričao je Cooper.

Glavne uloge u “Lovcima na djeveruše” igraju Vaughn i Owen Wilson. Film prati dva prijatelja, Johna Beckwitha (Wilson) i Jeremyja Grayja (Vaughn), koji su pravnici i stručnjaci za razvode. Njih dvojica imaju neobičan hobi – nepozvani upadaju na vjenčanja kako bi zavodili žene. Sporedne uloge u filmu igraju McAdams, Cooper, Isla Fisher, Christopher Walken i Jane Seymour.

“Lovci na djeveruše” ostao je zapamćen kao jedna od najboljih komedija 2000-tih.

ArtickeBottom