Predstava „Svi Marš na Ples“ održat će se 8. maja u Domu mladih u Sarajevu

0
472

Premijera predstave „Svi Marš na Ples“ bit će održana 8. maja u 18.00 sati u Domu mladih Skenderija, gdje će simbolički obilježiti i historijsko mjesto gde su sve poznate ex-Yu rock grupe nastupale, među kojima i „Bijelo Dugme“.

Inspirisani vječitom muzikom benda „Bijelo Dugme“ Udruženje „Živimo Balet“ radi na plesnom projektu „Svi Marš na Ples“ u koreografiji Igora Kirova i dramaturgiji Gorana Golovka.

Projekt se realizira u saradnji sa međunarodnim partnerima Festivalom Velenje iz Slovenije, kao i uz podršku Doma mladih Skenderija, u sklopu plesne platforme Balkan Dance Project.

Organizatori napominju da će ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala prisustvovati određeni broj publike, u suprotnom, premijera će biti odigrana bez publike.

Izvršni producent predstave je Nataša Hajdarević ispred Udruženja „Živimo balet“ iz Sarajeva.

Balkan Dance Project je međunarodna plesna platforma koja okuplja mlade, uspješne i perspektivne koreografe, plesače i stvaraoce iz zapadnog Balkana u namjeri da ojača, spoji i poveže plesnu scenu regiona.

Ova platforma povezuje zemlje sa jedinstvenim kulturnim identitetom i prenosi njihove ideje kroz univerzalni jezik plesa, muzike i pozorišta.