Bh. odbojkašice protiv Slovenije otvaraju kvalifikacije

0
507
ArticleTop

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje ciklus kvalifikacija za EP koje će se održati krajem ove godine.

Pandemija koronavirusa je dosta poremetila pa će se tako ove kvalifikacije igrati na dva turnira. Prvi turnir je od 6. do 8. maja u Latviji, a drugi od 14. do 16. maja u Zenici. Naša selekcija će odigrati šest mečeva, a protivnice su selekcije Slovenije, Češke i Latvije.

Izabranice selektora Ljubičića danas od 15 sati u prvom kolu snage će odmjeriti sa Slovenijom. Sutra je od 15 sati meč sa Češkom, a u subotu od 18:40 sa domaćinom turnira reprezentacijom Latvije. Dva trijumfa u Latviji bila bi ogroman korak prema plasmanu na EP uoči turnira u Zenici.

U prošlim kvalifikacijama bh. djevojke je set udaljio od plasman na EP, pa se s pravom možemo nadati da ćemo i ovim kvalifikacijama otići korak dalje. BiH je u respektabilnom sastavu sa nekoliko odličnih odbojkašica, tako da puni optimizma dočekujemo start kvalifikacija.

Djevojke su u Latviju stigle početkom sedmice. Odradile su nekoliko treninga i atmosfera u ekipi je sjajna.

Ako naše odbojkašice izbore plasman na EP, bit će peta selekcija iz naše države koja je to uradila u posljednjem ciklusu. Na EP gledat ćemo košarkaše, košarkašice, futsalere i rukometaše.

ArtickeBottom