Na Mostarskom ljetu zanimljiv koncert klasične glazbe

0
115

Na manifestaciji “Mostarsko ljeto 2022.” u petak, 5. kolovoza na programu je koncert klasične glazbe kojeg će na ljetnoj sceni mostarskog Centra za kulturu u 20.30 sati prirediti Ivan Perković – klavir i Lelya Bayramoğullari – flauta.

Za Laylu i Ivana je ovo prvi koncert pred mostarskom publikom, a na repertoaru su turske minijature, priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.

Ivan Perković rođen je 1995. godine u Sarajevu. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi profesora Nihada Kreče. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu te proglašen najboljim studentom I. ciklusa studija Muzičke akademije. Kao pijanista osvaja mnogobrojne nagrade na takmičenjima u Sarajevu, Beogradu, Mariji Bistrici… Iza sebe ima na desetine nastupa u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu

Gošća iz Turske Lelya Bayramoğullari studij flaute započela je 1986. godine na Državnom konzervatorij u Izmiru, a obrazovanje nastavila kasnije u Turskoj, ali i Njemačkoj gdje je jedno vrijeme predavala flautu u Dortmundu i Duisburgu. Nastupala je na brojnim koncertima u Europi, a godinama je i prva flauta Državnog orkestra u Antaliji.

Koncert u Mostaru organizira Institut Yunus Emre u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Turske u Mostaru te mostarskim Centrom za kulturu, navodi se u priopćenju.