Bogat sadržaj Street Arts Festivala Mostar

0
313
ArticleTop

Međunarodni Street Arts Festival Mostar – SAFMO od 15. kolovoza do 10. rujna predstavit će svoje jedanaesto izdanje te ući u novi jubilej.

Službeno obilježavanje festivala održat će se 3. rujna kada će u Mostar stići svi sudionici iz svijeta, regije i BiH.

Oslikavat će se murali i grafiti na atraktivnim lokacijama, realizirati zanimljive intervencije i održati raznolik popratni edukativni i zabavni sadržaji za sve generacije.

“Ovogodišnji festival najavljujemo s prefiksom ‘Re’ koji je sažeo viziju i misiju da re-kreiramo, re-generiramo i re-zoniramo”, ističu iz organizacijskg tima.

Ulica kao scena

Festival počinje dolaskom Marka Jenkinsa, jednog od prepoznatljivijih suvremenih umjetnika iz SAD-a koji koristi ulicu kao scenu gdje skulpture komuniciraju s okolinom. Ova suradnja bit će veoma značajna za festival kojem je cilj da pored murala realizira produkciju i drugih oblika suvremene umjetnosti.

Ulice grada na Neretvi također će biti scena umjetnicima: Alex Senna (Brazil), Millo (Italija), Kartel (Njemačka), HNRX ( Austrija),  te grafiterima Pallo (Finska), I am Laia (Španjolska), Das Drogen, Resto, Fuso, Brada i  Piros,  Endo, Chenipe, (Srbija) te lokalni grafiteri.

Popratn OFF program uključit će mlade grafitere, repere, producente, umjetnike, izlagače i afirmirane izvođače. Neka od glazbenih imena koja će nastupati su: Nipplepeople, Indigo, DJ Woo-D, Jah Forcefield, DJ Lubna te brojni drugi kreativci i muzičari u okviru druženja i radionica u prostoru Udruge Rezon.

SAFMO podržavaju veleposlanstva u BiH i to Sjedinjenih američkih država, Brazila, Njemačke, Španjolske te Fondacija Kvinna till Kvinna, Fond otvoreno društvo BiH, Austrijski kulturni forum. Aktivnosti festivala  realiziraju se uz podršku Telemach fondacije koja je prijatelj Udruge Rezon zvanične platforme festivala, navode organizatori.

ArtickeBottom