Festival Desant na Jajce od 26. do 28. augusta uz bogat program

0
441
ArticleTop

U Jajcu se od 26. do 28. augusta po treći put održava Festival Desant na Jajce, čije će ovogodišnje izdanje ponuditi najbogatiji program do sada, i to na 3 scene, na lokacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah. 

Tako će ispod vjerovatno najpoznatije atrakcije Kraljevskog grada Jajca – Plivskog vodopada nastupiti fantastična Dubioza kolektiv, te poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dok će kod Katakombi na Tvrđavi koncert održati vrhunski interpretator sevdaha Damir Imamović.

Na Festivalu će nastupiti i After Affair, Zlijay, Frenkie, Indigo i brojni drugi, a paralelno sa trajanjem Festivala u Domu AVNOJ-a u Jajcu će biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Festival Desant na Jajce osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete Jajce.

Sama riječ „desant“ znači silazak, spuštanje, iskrcavanje, a organizatori naglašavaju kako je Desant na Jajce zamišljen kao svjevrsno „iskrcavanje umjetnika i turista u Jajce“ i očekuju kako će i ove godine posjetitelji u velikom broju doći u Jajce tokom trajanja Festivala.

ArtickeBottom