Ilidža uz koncert Crvene jabuke slavi Dan državnosti BiH

0
153

Besplatan koncert grupe Crvena jabuka održat će se večeras na Ilidži povodom obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Koncert na otvorenom u Rustempašinoj ulici, pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, tek je dio cjelodnevnog progama proslave jednog od najvažnijih datuma u historiji naše domovine.

Uvertira nastupu kultnog sarajevskog benda, koji počinje od 20 sati, bio je kulturno-zabavni program koji su pripremile osnovne škole s područja općine Ilidža.

Iz Općine Ilidža i Javne ustanove Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža, koja je tehnički organizator, poručili su da će, uprkos činjenici da je koncert besplatan, svi posjetioci morati proći kontrolu koju će obavljati pripadnici zaštitarske agencije.

Centralni dio Rustempašine ulice bit će zatvoren za saobraćaj. Obustava na dijelu ove saobraćajnice od Rustempašinog mosta do ulaska na terminal će trajati od 24. novembra (21:00) do 26. novembra (7:00), a gradski saobraćaj će se odvijati prema ustaljenom redu vožnje na dan praznika.