Advent u Mostaru počinje u nedjelju paljenjem svijeće i koncertom sestara Husar

0
68

Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne muzike Mostar će u nedjelju 27. novembra, obilježiti početak Adventa.

Ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 19.30 sati bit će upriličeno paljenje prve adventske svijeće, čime se obilježava kalendarski početak Adventa.

Zborskom pjesmom na platou ispred Kosače predstavit će se Osnovna škola Ivana pl. Zajca, Hrvatska muzika Mostar te Limeni orkestar HKUD-a Seljačka sloga Trebižat.

Za sve goste i zvanice pripremljen je besplatan koncert duhovne muzike na kojem će, s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Kosače nastupiti sestre Husar.

Inače, ovogodišnja manifestacija Advent u Mostaru izazvala je veliku pažnju. Na Javni poziv za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga na Adventu stiglo je čak 129 ponuda, što dovoljno govori o zanimanju za manifestaciju.

Adventske kućice će ove godine osim na Šetalištu biti smještene dijelom i u Gradskom parku, a građani će ih moći posjetiti već od 4. decembra te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi. Muzički dio programa počinje 15. decembra koncertom Ivana Zaka, najavili su iz Grada Mostara.