Harrison Ford povrijeđen na snimanju novog filma Indiana Jones 5

0
273

Glumac Harrison Ford povrijedio je rame dok je snimao scenu borbe za nadolazeći film Indiana Jones 5. Zbog povrede Ford odlazi na kratku pauzu od snimanja dok se ne oporavi, a u međuvremenu će redatelj James Mangold nastaviti snimati bez njega.

Ovo nije prvi put da se Ford povrijedio na snimanju nekog filma. 2014. godine glumca su zahvatila i prignječila teška vrata Millennium Falcona na setu sedmog nastavka Ratova zvijezda, Sila se budi.

Kompanija zadužena za produkciju u vlasništvu Disneyja trebala je tada Fordu isplatiti 1.6 miliona funti odštete. Još nije poznato koliko će Ford dobiti za ovu povredu na radu.

Indiana Jones 5 započeo je sa snimanjem početkom ovog mjeseca u Velikoj Britaniji. Detalji o filmu još nisu objavljeni, ali osim Forda u filmu će glumiti još i Phoebe Waller-Bridge i Mads Mikkelsen.

Izlazak filma odgađan je nekoliko puta, a najnovija informacija je da bi u kina trebao stići krajem jula sljedeće godine, što je čak 15 godina nakon posljednjeg nastavka iz 2008. godine, Kraljevstva kristalne lubanje.