Bivši igrač Tuzla Cityja izbačen iz reprezentacije, pa “opleo” po savezu: Ukrali su milion eura

0
71
ArticleTop

Kapiten nogometne reprezentacije Ekvatorijalne Gvineje Emilio Nsue je izbačen iz nacionalnog tima nakon završetka Afričkog kupa nacija na kojem je ponio titulu najboljeg strijelca takmičenja.

Nsue (34) je sa pet pogodaka ponio titulu najboljeg strijelca afričkog prvenstva ispred Gelsona Dale i Mostafe Mohameda koji su postigli po četiri pogotka, a po povratku u domovinu dočekalo ga je neugodno iznenađenje.

Nogometni savez Ekvatorijalne Gvineje ga je suspendovao na neodređeno zbog, kako je navedeno u saopćenju, “značajne nediscipline prije i poslije Afričkog kupa nacija”.

Donedavni igrač Tuzla Cityja nije mogao šutjeti, te je u intervjuu za “Africa Futbolera” otvorio dušu i “opleo” po čelnicima saveza.

“Izbacili su me iz reprezentacije bez validnog objašnjenja. Izmislili su neki interni pravilnik po kojem sam suspendovan. Ponizili su me pred cijelim svijetom. Ja sam spreman umrijeti za moju domovinu, dat ću Zlatnu kopačku mom narodu, nek uživaju u njoj. Reprezentacija je iznad svega”, rekao je Nsue i nastavio:

“Čelnici saveza su rak-rana naše države, korumpirani su i ukrali su milion eura! Umjesto da taj novac daju igračima, oni su nam rekli da će ga uložiti u domaće prvenstvo. Lažu. Potrebna nam je promjena u savezu, sada su na njegovom čelu korumpirani ljudi, lažovi i lopovi”, rekao je razočarani Nsue.

ArtickeBottom