Ariana Grande oborila 20. Guinnessov rekord u karijeri

0
531

Američka pjevačica Ariana Grande stalno ruši rekorde, a novim muzičkim podvigom oborila je 20. po redu Guinnessov rekord.

Guinnessova knjiga rekorda objavila je prošle sedmice da je novi uspjeh Ariane Grande “najviše pjesama koje su debitirale na broju jedan na Billboardovih Hot 100”, naime pet njenih singlova bilo je na prvom mjestu.

“Izvanredno je to što je Grande trenutno jedina umjetnica koja je to postigla u historiji”, napisano je na zvaničnom sajtu Guinnessove knjige svjetskih rekorda.

Neki od najupečatljivijih Guinnessovih rekorda popularne pjevačice su:

1. Najslušanija pjesma na Spotifyu
2. Najviše pratilaca na Spotifyu
3. Prva solo numera koja je zauzela prve tri pozicije na američkim top listama
4. Najviše top 40 pjesama na američkim top listama jedne pjevačice
5. Najviše pretplatnika na YouTube kanalu za muzičare
6. Najslušaniji pop album u jednoj sedmici u SAD-u
7. Najviše MTV nominacija
8. Najviše slušalaca mjesečno na Spotifyu među pjevačicama

Njen novi album “Positions”, šesti po redu, objavljen je 30. oktobra 2020. Singl “Positions” stigao je na prvo mjesto Billboard Hot 100 do 7. novembra 2020.

Ostale numere broj jedan na američkoj listi singlova Billboard Hot 100 uključuju: “Thank U, next”, “7 rings”, “Stuck with U” (Justin Bieber) i “Rain on Me” (Lady Gaga).

Debitantski studijski album pjevačice pod nazivom “Yours Truly” izdat je 2013. godine, a bio je broj jedan na U.S. Billboard 200. Njen singl “The Way”, ušao je u top deset hitova na Billboard Hot 100.