Armin Muzaferija i Sarajevska filharmonija – “Studen vodo”

0
882

Armin Muzaferija će na Dan nezavisnosti (1.3.) predstaviti pjesmu “Studen vodo”, koju je snimio u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom.

Tekst potpisuje Milena Ludajić, muziku Alen Lemešević koji je aranžman uradio zajedno sa Mišom Krpom, Jocom Savićem i Adnanom Mušanovićem.

Za videozapis je bila zadužena Gotiva, kostime Janja Stijepić, dizajn Zaffer by Glamur, a tehnička podrška bila je agencija Produkcija.

“Posebno zadovoljstvo i čast mi predstavlja činjenica da smo na projektu ugostili Sarajevsku filharmoniju. Pjesma ‘Studen vodo’ je poklon svim stanovnicima ove hiljadugodišnje zemlje. Njen cilj je da probudi ljubav i afirmiše bogatu historiju BiH sa posebnim osvrtom na kraljevsku porodicu i kulturno historijske spomenike naše prelijepe domovine. U sam projekat uključeno je više od 50 ljudi i svako od njih je ugradio dio sebe u pjesmu ‘Studen vodo’. Sarajevskom filharmonijom dirigirala je odlična Samra Gulamović. Sve će to pratiti odličan spot koji smo, naravno, snimili na lokacijama važnih historijskih spomenika naše domovine – srednjovjekovnom kraljevskom gradu Bobovcu i na tvrđavi u Srebreniku. Dio smo snimili i u sarajevskom Narodnom pozorištu”, kaže Armin Muzaferija.