Zoster objavio peti album “Najgori”

0
256
ArticleTop

Mostarska grupa Zoster danas je objavila svoj peti album pod nazivom “Najgori”. Na albumu se nalazi deset pjesama.

Zoster do sada ima pet objavljenih albuma – “Kuda idu svi ti ljudi”, “Treba mi keš”, “Čovjek želi da je ptica”, “Čovjek zvani činjenica” i “Mozak na pašnjak”.

Miks albuma radio je Đani Pervan, master Goran Martinac, muzički producent je Adis Sirbubalo, a vizualno rješenja za omot albuma radio je Sandro Drinovac.

Na albumu su pored starih članova benda Atille Aksoja i Gorana Rebca učestvovali i novi članovi Silvije Nuić (gitara), Anes Beglerbegović (bubanj), te kao gosti Miron Rafajlović (trube), Johnny Gomez (perkusije), Edvin Hadžić (bas), Đani Pervan (bubnjevi), Lidija Kordić (prateći vokal).

– Album “Najgori” je u eteru. To je to. Zoster je rekao što je imao za reći. Od danas počinjemo raditi na novom albumu – Navodi frontmen benda, Mario Knezović.
 
Album je dostupan na svim digitalnim muzičkim platformama te se uskoro očekuje i na vinilu i CD-u. Zoster je 2020. godine potpisao ekskluzivni ugovor s Croatia Recordsom za izdavanje albuma “Najgori” koji je sniman u Muzičkom centaru Pavarotti u Mostaru, studiju Baraka u Mostaru i studiju Modra rijeka u Sarajevu.

ArtickeBottom