Znate li čime se Lepa Brena bavila prije uspješne muzičke karijere?

0
188
ArticleTop

Lepa Brena smatra se jednom od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda, ali javnosti je manje poznato čime se pjevačica bavila neposredno prije muzičke karijere.

Život Lepe Brene nije uvijek bio glamurozan, stoga je prilikom preseljenja u Beograd čuvala djecu. Naime, ona je bila dadilja djevojčici koja je danas članica srbijanske grupe Tap 011. Riječ je pjevačici Ani Štajdohar, koja je ovu informaciju jednom prilikom i otkrila za medije.

Interesantno je da se Lepa Brena kao srednjoškolka počela baviti košarkom, kada je i dobila čuveni nadimak od svog tadašnjeg trenera. Za medije je otkrila da joj nikada nije bilo jasno zašto joj je trener dao nadimak “Brena”.

Inače, nakon gimnazije koju završava kao učenica generacije, Brena odlazi na studij u Beograd gdje upisuje Prirodno-matematički fakultet. Upravo tada je počela raditi kao dadilja kako bi zaradila za džeparac.

Iako se muzikom bavila još kao djevojčica kada je pjevala u horovima, profesionalnu muzičku karijeru započela je osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je zbog loše finansijske situacije prekinula studij.

“Nisam se plašila posla i nakon šest mjeseci studija, jer sam bila više gladna nego sita, vratila sam se u Brčko. Tu sam prvi put nastupila s grupom ‘Lira šou’ (kasnije ‘Slatki greh’) koji su mi nakon dva mjeseca ponudili angažman, a ostalo je historija”, izjavila je Brena za Klix.ba 2017. godine.

ArtickeBottom