Zmajevi večeras gostuju Crnoj Gori

0
200

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Podgorici protiv Crne Gore igra meč 3. kola UEFA-ine B Lige nacija, a naši Zmajevi će tražiti drugu pobjedu koja bi nam mogla otvoriti vrata za osvajanje grupe i povratak u elitnu grupu ovog takmičenja.

Selektor Zmajeva Ivajlo Petev kazao je da dugo prati reprezentaciju Crne Gore i da nijednoj ekipi nije lako kad gostuje u Podgorici.

“Mi ćemo morati da damo sve od sebe i siguran sam da će biti dobra utakmica. Nije lako u ovom terminu, ali imamo dovoljno igrača na raspolaganju. Ja vjerujem svakom od njih. Svi imaju iskustva i svjesni su šta ih čeka. Bitno je da budemo na našem nivou i onda neće biti problema. Svaki tim ima šansu za prvo mjesto i teško je sad reći ko je favorit. Još dosta bodova je u igri”, rekao je Petev na press konferenciji uoči utakmice.

Bosna i Hercegovina trenutno ima četiri boda nakon dvije utakmice koliko ima i Finska. Slijedi Crna Gora s tri boda, dok je posljednja Rumunija bez bodova.

Utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Ligi nacija možete pratiti na web portalu bhrt.ba, kao i na BHT1 i servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.