Vatra i Božo Vrećo predstavili duet „Rum na usnama“

0
510
ArticleTop

Vatra je u novom singlu „Rum na usnama“ ugostila zvijezdu World music scene Božu Vreću, jedinstvenog umjetnika čija je muzika, kao i interpretacija prepoznata u Evropi i svijetu.

Spojiti nespojivo, izbrisati ograde i granice, biti hrabar i slobodan; svemu tome teži ovaj duet, čiju će težnju i emociju, vjerujemo, prepoznati mnogi. Kako u autentičnom rukopisu Ivana Dečaka zvuče Vatra i jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, poslušajte u novoj pjesmi „Rum na usnama“.

“Naš novi singl ‘Rum na usnama’ dokaz je da se Vatra na svom muzičkom putovanju nikada nije zamarala žanrovima i granicama, dapače, muziku doživljavamo slobodnom, zaigranom i nesvrstanom. Drago nam je da nam se na ovoj etapi i baš u ovoj pjesmi pridružio Božo Vrećo, koji je svojom interpretacijom, pojavom, ali prije svega toplom i iskrenom ljudskošću našu pjesmu učinio još slobodnijom i nesvrstanijom”, rekao je Ivan Dečak.

Pjesma je snimana u studiju dugogodišnjih Vatrinih saradnika, nagrađivanih producenata Jure Ferine i Pavla Miholjevića, a za spektakularne fotografije zaslužna je umjetnica fotografije Mare Milin, iza koje stoji 25 godina stvaranja radova visoke estetike, od kojih svaki priča vlastitu priču. Dosljedna osobno zadanom kvalitetu, ispričala je još jednu, o mornarima.

“Čak i taj brodolom u bazenu na trenutak se učini stvaran i povjerujete u njega. Sve je to percepcija nas samih, a meni je imaginarni svijet uvijek bio jednako važan i bitniji od onog realnog. Dragi su mi i prirasli su srcu, pjesma je sjajna i nosi poput valova. Šta više poželjeti?”, izjavio je nakon svih snimanja Božo Vrećo.

Duet koji je već u najavi okarakteriziran kao “neočekivan”, dobio je fascinantan videospot koji nas vodi u tamne dubine, među tajanstvene sirene i izgubljene mornare.

ArtickeBottom