The Batman u prvom vikendu prikazivanja zaradio 128.5 miliona dolara

0
636
ArticleTop

Film „The Batman“ tokom vikenda je u sjevernoameričkim kinima zaradio oko 128.5 miliona dolara, postavši tako prvi ovogodišnji film koji je u prvom vikendu prikazivanja premašio zaradu od 100 miliona dolara, podaci su tvrtke Exhibitor Relations.

Produkcija ove posebno mračne verzije filmova o Batmanu s engleskim glumcem Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi stajala je oko 200 miliona dolara.

Sonyjev Spider-Man: No Way Home drugi je film iz razdoblja pandemije koji je u prvom vikendu prikazivanja u kinima premašio granicu od 100 miliona dolara zarade. Nakon premijere u decembru zabilježio je veliku prodaju ulaznica od 260 miliona dolara.

Sonyjev avanturistički film Uncharted, s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi lovca na blago, pao je na ljestvici, zaradivši dosad ukupno 11 miliona dolara.

Komedija Dog Metro Goldwyna Mayera s Channingom Tatumom u glavnom ulozi, zauzela je treće mjesto sa zarađenih šest miliona dolara.

Na četvrtom mjestu je Spider-Man s 4.4 miliona dolara zarađenih od domaće prodaje ulaznica nakon 12 sedmica prikazivanja u kinima. Na međunarodnom tržištu dosad je zaradio oko milijardu dolara.

Peto mjesto, jedno niže u odnosu na prošlu sedmicu, zauzeo je film Smrt na Nilu Kennetha Branagha sa zarađenih 2.7 miliona dolara.

ArtickeBottom