U Sarajevu otvorena izložba ‘Infra Devil’ umjetnika Berina Tuzlića

0
298
Fena
ArticleTop

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH sinoć je otvorena strip izložba “Infra Devil” multimedijalnog umjetnika Berina Tuzlića.

“Infra Devil” je distopijski naučno-fantastični strip, a sve priče smještene su u Sarajevu.

Na izložbi je predstavljeno 20 najistaknutijih tabli iz dva od ukupno četiri albuma. “Infra Devil” je ranije predstavljen na izložbama u Zagrebu i Bihaću.

Strip ima 140 stranica, na engleskom je jeziku, a ono što ga posebno odlikuje jest QR kod na naslovnici čijem skeniranjem čitatelj ima mogućnost slušati ili downloadati dRUMELODY muziku electro one man banda, odnosno Berina Tuzlića.

Dva dijela stripa su objavljena u Sjedinjenim Američkim Državama i dva na Balkanu, a izdavač je IDW Publishing, na čelu da Chrisom Ryiallom.

– Ovo je strip koji govori o svim ovim našim dešavanjima, ali na jedan naučno-fantastični način. Govore o našoj svakodnevnici i vječitom iščekivanju budućnosti koja je odavno stigla. Junak stripa sa gas maskom na glavi nastao je prije pet godina kada je bio na naslovnici dRUMELODY albuma ‘Aero’. Tako je sve krenulo i evo ovo je već četvrti album tog stripa – kazao je Tuzlić.

Nakon otvorenja izložbe, Tuzlić je nastupio sa svojim bendom “Kolt teatar”, a izveli su svoje nove-stare pjesme.

Svi posjetioci na otvorenju su dobili primjerak stripa na poklon, a izložbu zainteresirani mogu pogledati do 17. augusta, saopćeno je iz Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

ArtickeBottom