U aprilu Sarajevski sajam knjiga i učila

0
154

KJP Centar “Skenderija” – Sarajevski sajam planiraju održavanje Internacionalnog Sarajevskog sajma knjiga i učila za period od 20. do 25. aprila.

Sajam knjiga bi se održavao pod motom “Moć knjige”. Sarajevski sajam knjiga i učila je najznačajniji i jedinstveni međunarodni susret autora, izdavača i čitalaca na kojem se promoviše više od 100 djela iz svih oblasti nauke, umjetnosti, kulture, obrazovanja i novih medija i tehnologija za učenje. Sarajevski sajam knjiga i učila ima izuzetnu ulogu u afirmaciji izdavačke, knjižarske, štamparske djelatnosti i u razvijanju kreativnih industrija i edukacije.

Za ovogodišnji vizuelni identitet Sajma zaslužan je autor i umjetnik Mihajlo Mišo Atijas. Za izradu projekta dizajna „Bosanske kuće“ pobrinuli su se članovi tima, studentice i studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu u sastavu: Jana Tadić, Ajla Gluhić, Sadija Ćosić, Omar Omeragić i Azemina Rastoder. Na sajmu će se predstaviti preko 100 izdavača sa 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Saudijske Arabije, Austrije, Njemačke, SAD i Irana.

Na Sajmu će se na poseban način obilježiti 23. april – Svjetski dan knjige i autorskih prava koji je u čast Vilijama Šekspira i Miguela de Servantesa proglasio UNESCO, saopćili su organizatori.