Tuzla dobija još jedan savremeni tržni centar, velika investicija bh. kompanije

0
233
ArticleTop

Tuzla će uskoro postati bogatija za još jedan tržni centar, kojim će ovaj grad postati konkurentniji u trgovačkom smislu. Objekat se gradi na nekadašnjem mjestu propale kompanije Resod-Guming.

Naime, kompanija Belamionix u ulici Husinskih rudara u Tuzli privodi kraju svoju investiciju, koja se ogleda u izgradnji dosad najvećeg njihovog tržnog centra.

Kako su naveli iz ove kompanije, u toku je završna faza izgradnje savremenog tržnog centra. Građevinu prati moderan arhitektonski izričaj, a u njoj će pored postojećeg hipermarketa u ponudi biti i više različitih poslovnih prostora.

Objekat se prostire na ukupnoj površini od 17 hiljada kvadratnih metara, sa spratnosti koju čine suteren, prizemlje i jedan sprat.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe bar i slično.

Tržni centar nastaje na zemljištu na kojem se nekada nalazio proizvodni pogon firme Resod-Guming. Zemljište i devastirani objekat su 2019. godine prodati za 1,3 miliona KM.

Nakon otvaranja Belamionixovog objekta Tuzla će imati ukupno četiri tržna centra.

ArtickeBottom