Stiže novi film o princezi Diani, premijera na festivalu u Veneciji

0
502

„Spencer“, dugo očekivana drama Pabla Larraína u kojoj Kristen Stewart glumi Lady Dianu, svjetsku premijeru je zakazao u konkurenciji na Venecijanskom filmskom festivalu.

Redatelj je Pablo Larrain, a glavnu ulogu tumači Kristen Stewart koja na objavljenoj fotografiji u kostimu izgleda kao preslika princeze. Hoće li je kritika i publika prihvatiti bolje nego Naomi Watts u istoj ulozi, trebali bismo saznati nakon premijere.

Radnja filma odvija se u doba božićnih blagdana u ranim 1990-im , a fokusirana je na odluku princeze Diane da se razvede od princa Charlesa. Gledatelji saznaju ko je ona i šta želi – a zato je film i nazvan njenim djevojačkim prezimenom – Spencer.

U filmu nećemo vidjeti razvod, niti će se baviti trenucima njene tragične smrti, ali ono što redatelj želi prikazati jeste princeza Diana kao majka, njezin odnos sa sinovima Williamom i Harryjem.

Ostali filmovi visokog profila čija svjetska premijera treba biti premijerno prikazana u Veneciji uključuju “Dune”, velikobudžetni znanstveno-fantastični ep Denisa Villeneuvea u kojem glume Timothée Chalamet i Zendaya, a koji će neće biti u konkurenciji za nagradu.