Sportske igre mladih u 2020. godini

0
828
ArticleTop

10. Plazma Sportske igre mladih i BH Telecom Sportske igre mladih Turneja radosti će ove godini posjetiti 42 grada. Takmičenja koja su ispred nas će biti prilagođena trenutnoj situaciji i u malo drugačijem formatu kako bismo u potpunosti ispratili preporuke i mjere Zavoda za javno zdravstvo. Zamolit ćemo vas za strpljenje jer ćemo datume takmičenja objavljivati prema razvoju epidemiološke situacije. Svjesni smo koliko vam Igre znače ali isto tako najvažnije nam je vaše zdravlje, zdravlje vaših najbližih i ekipe koja je zadužena za organizaciju. Ovo je za nas posebna godina jer slavimo rođendan i zbog toga smo mnogo toga planirali tako da ćemo pojedine aktivnosti samo odgoditi i prilagoditi situaciji. Moramo se zahvaliti i našim partnerima i prijateljima koji su ovoj teškoj godini ostali uz vas.

Da bi ste ove godini nastupali na Igrama morate se obavezno pročitati sva uputstva i mjere koje moramo ispoštovati te pridržavati se istih.

1. Prijava

Prijave su ove godine moguće isključivo putem online aplikacije na LINKU i putem telefona 033 465 666. Neće biti dozvoljena prijava ekipama i pojedincima na terenu. Kategorije i konkurencija prema sportovima možete pogledati na LINKU.

2. Saglasnost/suglasnost 

Svi učesnici/sudionici su obavezni na terene donijeti potpisanu i ispunjenu SAGLASNOST/ SUGLASNOST roditelja/staratelja koja se nalazi na LINKU. SAGLASNOST/SUGLASNOST će trener/voditelj ekipe/pojedinca predati službenim osobama zajedno sa PRIJAVNIM LISTOM. Sve ekipe i pojedinci su obavezni doći u pratnji voditelja/trenera/staratelja starijeg od 25 godina.

3. Prijavni list

PRIJAVNI LIST za ekipe/pojedinca za ućešće na turnirima nalazi se na LINKU. Trener/voditelj su obavezni predati ispunjen PRIJAVNI LIST službenim osobama prije početka takmičenja zajedno sa SAGLASNOSTIMA/SUGLASNOSTIMA. Zbog epidemiološke situacije neće biti moguće ispunjavati PRIJAVNI LIST na terenima.

4. Preporuke i mjere

Direkcija Igara je u komunikaciji za nadležnim institucijama i prati razvoj epidemiološke situacije te će u skladu s tim donositi raspored takmičenja i eventualno prolongirati ista. Svi sudionici takmičenja (učesnici, sudije, volonteri, staff) će se morati pridržavati uputa koje možete pročitati na LINKU.

5. Format takmičenja

Direkcija Igara je zbog poštivanja preporuka i mjera je bila primorana prilagoditi i sistem takmičenja. Zbog ograničenja koje su propisana od strane Zavoda za javno zdravstvo FBiH ove godine na Veliko finale će doputovati manji broj finalista. Poštivanje mjera je i uslov za održavanje takmičenja ove godine. Takmičari u Coca-Cola CUP-u, Plazma CUP-u u odbojci i Kinder+Sport CUP u košarci će prije Velikog finala imati i polufinalna takmičenja 5 regija, a dvije prvoplasirane ekipe će biti učesnici Velikog finala u Sarajevu. Format takmičenja na Velikom finala neće biti knock out nego po grupama i ligaški sistem. Učesnici pojedinačnih sportova ove godine neće putovati na Veliko finale a medalje će biti dodjeljenje na regionalnim takmičenjima. Takmičenja u igri “između dvije vatre” i atletici ove godine neće biti održana.

Raspored takmičenja:

25.06. Mostar

26.06. Čapljina

27.06. Široki Brijeg

05.07. Tomislavgrad

08.07. Bihać

09.07. Bužim

29.07. Orašje

30.07. Srebrenik

04.08. Velika Kladuša

05.08. Sanski Most

06.08. Ključ

08.08. Banovići

09.08. Gradačac

10.08. Tuzla

11.08. Konjic

12.08. Bugojno

13.08. Brčko

14.08. Maglaj

14.08. Zavidovići

           Kakanj

           Zenica

           Tešanj

           Sarajevo

           Visoko

           Travnik

           Doboj

           Šamac

           Gračanica

           Srebrenica

           Bratunac

           Zvornik

           Bijeljina

           Goražde

Bit će ovo drugačija godina ali mi ćemo biti jači, nasmijaniji i sretniji… Zajedno kao jedan tim!

ArtickeBottom