Selena Gomez i Jennifer Lopez prikupljaju vakcine za 27 miliona zdravstvenih radnika

0
545
ArticleTop

Muzika je pomogla ljudima širom svijeta da prebrode previranja pandemije COVID-19 i stvore nadu za bolju budućnost. U tom duhu, Global Citizen najavljuje „Vax Live: The Concert to Reunite the World“, globalni specijal za emitovanje i strimovanje koji će pozvati svjetske lidere, filantrope i korporacije da osiguraju globalnu ravnopravnost vakcina, kao i ohrabriti ljude da se vakcinišu čim budu u mogućnosti.

Selena Gomez, Jennifer Lopez i Foo Fighters samo su neki od umjetnika koji će stupiti na scenu i pokušati da ubijede ljude da se vakcinišu protiv Covid-19. Koncert „Vax Live: The Concert to Reunite the World“, koji će se održati 8. maja na SoFi stadionu u Los Anđelesu biće prikazan na ABC-u, CBS-u, Fox-u i širom svijeta putem YouTube-a, dio je globalnih napora da se promoviše povjerenje u vakcine i prikupe 22 milijarde dolara za globalnu vakcinaciju.

„Ovo je historijski trenutak koji koristimo da podstaknemo ljude širom svijeta da prime COVID-19 vakcinu kada im postane dostupna, pozovemo svjetske lidere da ravnopravno dijele doze vakcine i da okupimo ljude na način koji nije bio moguć u proteklih godinu dana“, rekla je Selena Gomez.  

Svrha samog događaja je prikupljanje donacija tokom koncerta kako bi se obezbjedile vakcine za 27 miliona zdravstvenih radnika u najsiromašnijim zemljama svijeta koji im inače nemaju pristup.

ArtickeBottom