Rihanna, DiCaprio, Kate Winslet i James Cameron prvi na listi putnika za odlazak u svemir

0
338

Više od 600 ljudi trenutno je na listi zainteresovanih da što prije, po cijeni od 250.000 dolara za 90 minuta avanture, od polijetanja do slijetanja, budu među pionirima svemirskog turizma. Među njima je i mnogo slavnih ličnosti.

Tako je npr. Rihanna, glumica, pjevačica i poduzetnica, među prvima u redu zato što je “opsjednuta svemirom”, pričama o vanzemaljcima (s kojima se borila u filmu “Bojni brod”). Ona je još 2013. godine, kad je varijanta svemirskog putovanja za laike bila daleka priča, rezervisala svoju kartu.

Iste je godine mjesto rezervirao i Leonardo di Caprio. Njegova motivacija nije poznata, na kako je težak više od 250 miliona dolara, dati novac za avanturu među zvijezdama nije mu neki problem.

Svoju ulaznicu u letjelicu odavno ima i Justin Bieber koji je prije nekoliko godina izjavio kako bi jednom volio snimati videospot u svemiru.

Za redatelja Jamesa Camerona koji se svemirom bavio u mnogim svojim filmovima nije nimalo čudno da želi biti među prvim putnicima u Virgin Galacticovim letjelicama.

On je i jedan od najstarijih osoba iz javnog života koji sanja o tome, ali ima i mnoge prednosti – zna kako izgleda život u ograničenom prostoru, s ograničenim zalihama kisika i ekstremnim pritiskom.

Po godinama i iskustvima sličan mu je Tom Hanks. U svojim filmovima spašavao je NASA-ine misije, a još 2009. godine, u intervjuu je rekao da ne bi dvoumio ni sekunde da mu se pruži prilika otići u svemir.

Ashton Kutcher bio je 500. potencijalni putnik Virgin Galactica, a navodno mu je sam Branson zahvalio na prijavi i želji da bude “među prvim ljudima koji će proći krajnju granicu i osjetiti čarobno iskustvo svemira”. Uz Ashtona će putovati i njegova supruga Mila Kunis.

Na popisu poznatih su i pjevačica Kate Perry i njen bivši suprug Russell Brand – on joj je kupio kartu kao dar za 35. rođendan. Još jedan bivši bračni par rezervirao je karte – Brad Pitt i Angelina Jolie.

Glumica Kate Winslet je osigurala putovanje za cijelu svoju porodicu zahvaljujući svom suprugu Edwardu Abelu Smithu, rođaku Richarda Bransona.

Na kraju, tu je i Charlize Theron koju je, nakon što je snimila film “Prometej” Ridleyja Scotta, čvrsto odlučila iskušati svemirsko putovanje. U jednom je intervjuu glumica rekla da je sigurna da će iskustvo biti pomalo zastrašujuće, no silno želi vidjeti kako sve izgleda.

Njen kolega iz istog filma, Michael Fassbender, koji je glumio androida Davida 8 dijeli njeno mišljenje pa će se i sam priključiti slavnim turističkim astronautima.