Projekcija filma ‘Praznik rada’ Pjera Žalice u Mostaru

0
309
Fena
ArticleTop

Ekipa filma “Praznik rada”, novog ostvarenja Pjera Žalice, u petak će pozdraviti publiku u Mostaru i to na projekcijama u 19 sati u CineStaru i u 20 sati u Cineplexx Plazi.

“Veliku radost ste nam učinili, ne znam jesmo li vas rastužili, ali vi ste nas svojim dolaskom neopisivo obradovali jer mi film i radimo zbog ovoga, zbog publike u kinima. Znam da se film danas može gledati na raznim uređajima i to je lijepo, ali kino je jedino pravo mjesto za gledanje filma. Za nas je praznik kada vidimo da je postojao dobar razlog da napravimo film, posebno kada u publici vidim ovoliko mladih”, kazao je Žalica nakon svečane projekcije filma u Banjoj Luci, saopšteno je iz Sarajevo Film Festivala (SFF). 

Nakon Sarajeva, Banje Luke i večerašnjih projekcija u Mostaru, ekipa filma u ponedjeljak, 17. listopada, odlazi u Tuzlu gdje je projekcija filma u 20 sati u CineStaru, a dan kasnije, 18. listopada, film će biti prikazan u CineStaru Zenica, također u 20 sati. 

Film priča o tome kako se nakon deset godina u Njemačkoj Armin, u gluho doba noći, vraća u Bosnu, tek se oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Susjed mu je rekao da su mu oca uhitili, a Armin želi doznati istinu. 

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović i Adnan Goro. 

Distributer filma za BiH je Obala Art Centar iz Sarajeva. 

ArtickeBottom