Pripreme za 26-ti izbor Miss BiH za Miss Svijeta su počele

0
229
ArticleTop

Najprestižniji izbor u Bosni i Hercegovini, Miss BiH za Miss Svijeta, održat će se krajem mjeseca. Na finalnom izboru učestvuje 21 finalistica koje dolaze iz cijele BiH i koje su na pripremama za državni veliki izbor.

Djevojke su svoje pripreme započele u Makarskoj gdje su upućene u sve aktivnosti koje ih čekaju u narednom periodu.

“Izbor Miss BiH nije običan izbor ljepote.Na pripremama će saznati šta znači biti Miss BiH. Naša misija je educirati djevojke da budu društveno odgovorne, da prate aktuelna dešavanja u svojoj zemlji i u svijetu te da budu pokretači pozitivnih promjena u našoj zemlji. Miss Svijeta je jedna od najvećih humanitarnih organizacija i cilj je educirati mlade ljude da budu humani, da se uključuju u volonterske aktivnosti te da svojim pozitivnim primjerom utiču na mlade u lokalnoj  zajednici I šire” objasnila je direktorica Direkcije izbora Miss BiH za Miss Svijeta gđa. Stela Zubak Jovanović, koja je već godinama organizator ovog prestižnog izbora.

Osim radionica na temu “ljepota sa svrhom”, vrijeme tokom priprema bit će ispunjeno snimanjima promotivnih materijala, uvježbavanjem koreografije, te odabirom odjeće i obuće koju će nositi na izboru.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Adna Biber predati krunu saznat će se uskoro, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Bosnu i Hercegovinu na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss World, koji će se održati u Indiji.

Indija je odabrana kao zemlja domaćin dugo očekivanog 71. izbora Miss svijeta 2023. Inače, najprestižniji izbor u Bosni i Hercegovini, Miss BiH za Miss Svijeta, održat će se 25.06.2023 godine, uz direktan TV prenos Federalne televizije s početkom u 21,00 sat.

ArtickeBottom