Postao je slavan zbog jedne pjesme, a zatim “nestao”: Gdje je danas Gotye

0
63
ArticleTop

Australski muzičar Wouter Andre De Backer, poznatiji kao Gotye, stekao je svjetsku slavu nakon što je 2011. objavio singl “Somebody That I Used to Know”.

Snimio ju je Kimbrom Lee Johnson. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su tri Grammyja – za najbolju pjesmu, za najbolji duet i najbolji alternativni album (“Making Mirrors”).

Spot za pjesmu “Somebody That I Used to Know” ima više od dvije milijarde pregleda na YouTubeu, a mnogi slušatelji se u komentarima pitaju gdje je danas Gotye.

Wouter je još 2014. godine u jednom intervjuu rekao da neće objavljivati muziku pod imenom Gotye, ali nije isključio mogućnost da se nekada vrati ovom muzičkom projektu.

Malo ljudi zna da je on još 2002. godine osnovao indie-pop grupu The Basics. Osim što pjeva, on u ovoj grupi i svira bubnjeve. Objavili su četiri albuma pod nazivima “Get Back”, “Stand Out/Fit In”, “Keep Your Friends Close”, “The Age of Entitlement” i “B.A.S.I.C.”.

On je 2017. otkrio kako je odlučio da ne dozvoli oglašavanje na svojim muzičkim spotovima, uključujući “Somebody That I Used to Know”, tako da od njih nije ništa zaradio.

“Znam da ljudima ovo djeluje čudno u modernom vremenu, ali to je moja odluka”, dodao je.

Članovi benda The Basic su 2021. odlučili da više neće održavati koncerte te naveli kako će se fokusirati isključivo na stvaranje muzike. Wouter i dalje živi u Melbourneu. U vezi je sa muzičarkom Tash Parker, a detalji njegovog privatnog života nisu poznati.

ArtickeBottom