Pogledajte teniski teren u Mostaru na kojem će BiH igrati meč Davis Cupa protiv Njemačke

0
210
ArticleTop

Teren na kojem će se u subotu i nedjelju u Mostaru igrati mečevi Prve svjetske grupe Davis Cupa između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Njemačke su spremni prema svjetskim standardima, potvrdili su stručnjaci.

Uređene terena sa zemljanom površinom kao i tribina za gledaoce koje će bez sumnje biti ispunjene dokraja obišla je ekipa portala Klix.ba i uvjerila se da su svi učenici zadovoljni pripremom i uslovima za treninge, kao i za mečeve koji su pred njima.

To je za Mostar i Bosnu i Hercegovinu dodatna šansa za promociju na svjetskom nivou, jer će zbog teniskog spektakala u okršaju reprezentacije BiH i SR Njemačke koja je peta sila u svijetu, Hercegovina biti u fokusu javnosti.

Već su poznati i parovi ovog prestižnog takmičenja, nakon što je žrijebanje održano u Gradskoj vijećnici Mostara.

Tako će prvog dana, u subotu, 16. septembra od 12:00 sati na terenu igrati Nerman Fatić i Daniel Altmaier, a nakon završenog ovog meča igrat će Damir Džumhur i Yannick Hanfamann.

Drugog dana, u nedjelju, 17. septembra od 10:30 sati igraju Mirza Bašić i Kevin Krawietz, a po završetku ovog meča igrat će Nerman Fatić i Tim Putz.

Nakon tog susreta planirani su mečevi u dublu, što će bez sumnje biti velika senzacija za ljubitelje tenisa, jer će tada igrati Damir Džumhur i Nerman Fatić protiv Daniela Altmaiera i Janika Hanfamana.

Teniseri i selektori reprezentacija su optimistične i najavljuju žestoku borbu za pobjedu i pravi teniski spektakl u našoj zemlji.

Pogledajte teniski teren u Mostaru na kojem će BiH igrati meč Davis Cupa  protiv Njemačke
ArtickeBottom