Počinje V4 Film Festival u kinu Meeting Point u Sarajevu

0
192

V4 Film Festival koji organiziraju ambasade četiri evropske zemlje Višegradske grupe, održat će se u kinu Meeting Point u Sarajevu od 26. do 29. oktobra, a ulaz na projekcije je besplatan. Na programu su četiri filma, koji počinju svaku večer u 20 sati u kinu Meeting Point. 

Višegradska grupa, poznata i kao Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemlje centralne Evrope – Slovačke, Republike Češke, Poljske i Mađarske. Budući da Slovačka trenutno predsjedava V4 grupom, publiku će sutra, u srijedu, 26. oktobra u 20 sati u kinu Meeting Point, pozdraviti otpravnik poslova Ambasade Slovačke Republike Patrik Turošik.

V4 Film Festival u kinu Meeting Point 26. oktobra otvara slovački film “Sretna nova godina: Dobro došli” (režija: Jakub Kroner, 2021, 95 min.); u četvrtak, 27. oktobra na programu je češki film “Gump – pas, koji je ljude naučio živjeti” (režija: F. A. Brabec, 2021, 92 min.); u petak, 28. oktobra na programu je film “Bez tragova” (režija: Jan P. Matuszinski, Poljska, Republika Češka, Francuska, 2021, 160 min.); a u subotu, 29. oktobra Festival zatvara mađarski film “Pripreme na zajednički život na neodređeno vrijeme” (Lili Horvat, 2020, 95 min.).

Besplatne ulaznice za filmove se preuzimaju u Meeting Pointu.