Počelo snimanje filma o Draženu Petroviću u kojem glavnu ulogu ima bh. glumac Domagoj Nižić

0
173
ArticleTop

U Šibeniku je danas počelo snimanje filma “Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću”, kojeg režira Danilo Šerbedžija. Glavna uloga pripala je bh. glumcu Domagoju Nižiću.

Iz Hrvatskog audovizualnog centra (HAVC) su ranije naveli da scenarij kroz brze i dinamične scene pokriva sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku s bratom i roditeljima, igranja u Šibenci, Ciboni, Real Madridu, Portland Trailblazersima, New Jersey Netsima, ratnog perioda, romantičnih veza pa sve do nesretne smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Dodali su da je važno naglasiti da ovaj biopic nije hagiografija glavnog junaka, sakrosanktna ispolirana priča o nekom velikanu. Naprotiv, Dražena se pokazuje kao živi lik sa svim svojim vrlinama i manama.

“Naglasak nije na sportskim uspjesima već na osobnosti Dražena, njegovoj nezajažljivoj želji da bude najbolji što je imalo posljedice kako na njegov porodični, tako i na emotivni život. Projekt je produkcijski zahtjevan, autorsko-producentski tim je svjestan te činjenice i visoko motiviran. Pred nama je projekt koji bi, nadamo se, mogao izrasti u film kojeg će publika voljeti, a kinematografiji donijeti biografski film kakvog nam nedostaje. Film ima ogroman potencijal u kino i VOD distribuciji, koji prelazi granice regije. Zaključno, Dražen Petrović je svjetska sportska ikona o kojoj do sada nije snimljen niti jedan dugometražni dokumentarni ili igrani film, smatramo da bi ovaj film mogao ispraviti tu ‘nepravdu'”, poručili su.

Odraslog Dražena glumi Domagoj Nižić, a mladog Dražena igra učenik sedmog razreda Tonko Stošić.

“Meni je Dražen bio uzor. Trenirao sam košarku tri godine. Od njega sam naučio dosta toga, neke sheme u igri i slično. Uglavnom, sad me svi u školi i u razredu zovu ‘Dražene, Dražene'”, rekao je Stošić.

Nižić je ranije u intervju za Jutarnji otkrio kako je dobio ulogu Dražena.

“Došao sam u jedan razgovor za posao u Sarajevu. Sjeo sam u kafanu, naručio pelin, kad mi se pojavila fotka Dražena i poziv za casting. Odmah sam poslao mail, sve ostalo je historija”, kazao je.

Biserku Petrović, Draženovu majku, glumi Zrinka Cvitešić. Premijera filma je najavljena za oktobar 2024. godine.

Počelo snimanje filma o Draženu Petroviću u kojem glavnu ulogu ima bh. glumac  Domagoj Nižić
ArtickeBottom