Počela prodaja ulaznica za ovogodišnji SFF

0
337

Počela je online prodaja ulaznica za sve filmove u programu 27. Sarajevo Film Festivala (SFF). Ulaznice je moguće kupiti putem zvanične web stranice: www.sff.ba, saopćeno je iz direkcije SFF-a.

Prodaja ulaznica na Glavnom Box Officeu Festivala – Bosanski kulturni centar (Branilaca Sarajeva 24) počinje 6. augusta u 10 sati.

„27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu s mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“, navadeno je  u saopćenju.

Mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani protiv COVID-a, preboljeli ili testirani. Mjere uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Preporučuje se nošenje maske i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, treba sjediti na obilježenim sjedištima. Kako bi gledaocima bio olakšan i ubrzan pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije.

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.