Plastični hirurg šokirao internet transformacijama ljudi: On stvara čudovišta

0
92
ArticleTop

Plastični hirurg poznat kao Dr. Kim, može se pohvaliti s više od 216.000 pratitelja na TikToku, a svaki od njegovih videa nevjerovatnih transformacija broji milionske preglede.

Viralne snimke prikazuju sredovječne ljude tipičnog izgleda, nakon čega se prikažu njihova lica otprilike sedam do 10 dana nakon operacije.

Ljudi na društvenim mrežama i drugi hirurzi dovode u pitanje rado ovog anonimnog ljekara, a mnogi se slažu da je njegov rad strašan.Iako je bilo pokušaja da se dr. Kim pronađe, povezujući ga s različitim klinikama u Šangaju i Seulu, njegov identitet još uvijek nije otkriven.Svaki od njegovih videa prikazuje fotografije prije i poslije zahvata pacijenta, obično operacije zatezanja lica i podizanja kapaka.Facelifting, koji često košta više od 10.000 eura, podiže i povlači kožu na licu kako bi izgledalo zategnutije i glađe. Međutim, rad dr. Kima stvara ljude sa širim kapcima, rastegnutim licem i isklesanom čeljusti.

“Dr. Kim, ako je ovo stvarno, zaje*ali ste”, napisao je jedan komentator. U zasebnoj temi na Redditu na kojoj se raspravlja o radu dr. Kima, jedna je osoba napisala: “Stvorio je čudovišta.” Neko drugi je komentirao: “On je zapravo doktor Frankenstein.”Ljekar Youn koji je u videu na YouTubeu komentirao rad svog kolege istaknuo je kako se pravi rezultati vide tek nakon nekoliko sedmica te je prikazao ženu 30 dana nakon operacije koja je izgledala znatno mlađe (od 4:52).”Izgleda fantastično i izgleda sretno, što je zapravo najvažnije”, rekao je dr. Youn.

ArtickeBottom