Tajna njegovane kože žena iz Azije: Maska koju možete napraviti sami

0
100
ArticleTop

Maska za lice od riže je jednostavan i prirodan način da revitalizirate kožu iz udobnosti svog doma. Ova maska pomaže u smanjenju proizvodnje viška masnoće na koži, čineći je manje sjajnom i izvrstan je način da hidrirate svoju kožu jednostavno i uz samo dva sastojka.

Rižina voda je poznata po svojim hidratantnim svojstvima i sposobnosti zadržavanja vlage, što čini ovu masku idealnom za suhu kožu. Antioksidansi u riži pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bore i fine linije.

Važno je napomenuti da prije nanošenja maske, uvijek napravite test na manjem dijelu kože kako biste provjerili eventualne reakcije ili alergije.

Azijske kulture već vijekovima koriste rižinu vodu kako bi hidrirale kožu i smanjile nepravilnosti u tenu. Ključ za njihovu kožu je u tome što neke od njih ovu masku nanose svakog dana, poput tonera. Prijedlog Hillary je da ipak pokušate s nekoliko puta sedmično.

Potrebni sastojci:

1 šolja jasminove riže
2 šolje pročišćene vode i trake od gaze

Temeljito isperite rižu, zatim je ostavite da odstoji u 2 šolje vode oko sat vremena, ali ok je i nekoliko minuta, ili tokom cijele noći. Procijedite i čuvajte u frižideru do 4 dana. Za masku, umočite traku gaze u hladnu vodu i stavite na lice 5 minuta.

ArtickeBottom