Pjesma o prijateljstvu : Neno Murić i “Šeherston” objavili “Kafansku priču”

0
285
ArticleTop

O kafanama su snimljene brojne pjesme. O njima govore hitovi Tome Zdravkovića, Harisa Džinovića, Halida Bešlića… “Kafanska priča” naziv je zajedničke pjesme koju su snimili sarajevski bend “Šeherston” i Neno Murić, a za koju je danas objavljen spot.

– Pjesma je veoma pitka i na prvo slušanje dopadljiva. Svi smo se bar jednom našli u sličnoj životnoj situaciji i siguran sam da će ova pjesma pronaći put do srca naše publike – rekao je Neno Murić.

Autor “Kafanske priče” je iskusni sarajevski kompozitor i član benda “Šeherston” Samir Zavlan, koji je komponovao neke od najvećih hitova narodne muzike.

Neno Murić i "Šeherston" objavili "Kafansku priču", pjesma o dvojici  prijatelja koji bi uradili sve jedan za drugog (VIDEO) - BosnaInfo

– “Kafanska priča” na neobičan način govori o dvojici prijatelja, spremnih da učine sve jedan za drugog. Hayat produkcija stoji iza ovog projekta, a režiju i scenario spota potpisuje Anis Mujanović. U spotu su se kao glumci odlično snašli vokali Dado Zimić (Šeherston) i Neno Murić. Hvala i našim stalnim članovima benda Vanji Radoji i Mustafi Sokoloviću Koti – kaže Samir Zavlan.

ArtickeBottom