Paklene ulice 9 u kinima širom BiH od 17. juna

0
413

Najnoviji deveti nastavak sage “Fast and Furious” (Paklene ulice) koja traje skoro dvije decenije i koja je zaradila više od pet milijardi dolara širom svijeta, konačno stiže u kino dvorane širom svijeta, ali i Bosne i Hercegovine.

Fanovi “ilegalnih uličnih trka” željno iščekuju “Paklene ulice 9” koji ekskluzivno mogu gledati od četvrtka, 17. juna.

Deveto poglavlje sage za domaće tržite obilježit će i uloga Miraja Grbića, jednog od najrespektabilnijih bh. glumaca. Diplomirao je u Sarajevu na Akademiji scenskih umjetnosti, dok je u Narodnom pozorištu Sarajevo ostvario veliki broj uloga u predstavama “Ženidba”, “Tvrđava”… Film koji je otvorio put za Hollywood bio je “Mission Impossibe – Ghost Protocol”, a poznat je i po ulogama u filmovima “Halimin put” i “Remake”. Miraja Grbića obilježila je uloga u seriji “Lud, Zbunjen, Normalan”.

“Paklene ulice 9” režira Justin Lin, koji je režirao treće, četvrto, peto i šesto poglavlje franšize, kada ona i prerasta u svjetski blockbuster. Akcija se odigrava širom svijeta, od Londona i Tokija, od centralne Amerike do Edinburga i od tajnih bunkera Azerbejdžana do prepunih ulica Tbilisija. Na tom putu uskrsnuće stara prijateljstva, stari neprijatelji će se vratiti, historija će biti napisana ponovo, a pravo značenje porodice bit će na testu kao nikada do sada.

U filmu glume Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel i Sung Kang, zajedno sa Kurt Russellom i dobitnicama Oskara Helen Mirren i Charlize Theron. Takođe pojavljuje se i superstar, dobitnica Gremi nagrade, Kardi B, kao novi lik franšize Lejsa, žena koja ima veze sa Domovom prošlošću i Regeton senzacija Ozuna.